Vlog #5 Assisi (2/2)

Franciscus reisde veel tijdens zijn leven. Op de bedevaart bezoeken we voor hem belangrijke plaatsen, zoals Gubbio en La Verna. Ook herdenken de pelgrims 4 mei, geeft het kathedrael koor een concert en spreekt Prins Jaime de Bourbon de Parme de pelgrims toe ter gelegenheid van de dodenherdenking op 4 mei.

Vlog #4 Assisi (1/2)

Het Bisdom Haarlem-Amsterdam is op bedevaart naar Assisi. 400 pelgrims van jong tot oud ontdekken samen de stad en de verhalen van de heilige Franciscus en Clara. Emy Jansons reist met hen mee.

Vlog #3 Herbergzaam Nederland (1)

Vanwege de komst van vluchtelingen naar Nederland schreven de Nederlandse bisschoppen de brief ‘Herbergzaam Nederland: over de opvang van vluchtelingen’ (2015). In een serie vlogs onderzoekt Emy Jansons hoe herbergzaam Nederland is en wat er gebeurt op plekken waar mensen daaraan werken.

Vlog #2 Facebookfun after Pasen

Rond Pasen circuleren grappige plaatjes via social media. Kapelaan Gideon van Meeteren doet er graag een schepje bovenop; én geeft je het ultieme spiekbriefje om te bidden. Bekijk hier de vlog!

Vlog #1 Peer en Vasten

Mijn eerste vlog voor Bewust Katholiek! Waarom is het goed om af en toe te minderen? Pastoor Dick van Klaveren komt eten en vertelt over de periode van minderen in de katholieke kerk: de vastentijd. Met vasten gaat niet alleen over minderen, maar juist ook over méér. En wat doe je als nog niet zo aan vasten toegekomen bent? Bekijk de vlog!